Mat till de minsta
Lite mat att vara försiktig med under första året:
• Salt & Örtsalter - Du kan ju inte undvika alla salter som t.ex. de lilla som finns i margarin osv. Men barnets njurar klarar inte av hur mycket salt som helst så ta det lugnt med saltet.
• Honung - Kan innehålla sporier av en bakteri som kan orsaka förgiftning hos små barn.
• Spenat, mangold, nässlor, bladselleri samt rödbeta - Innehåller nitrat som kan omvandlas till nitrit. Detta kan försvåra små barns syreupptagningsförmåga.
"Feed them with love!"
• Salt & Örtsalter - Du kan ju inte undvika alla salter som t.ex. de lilla som finns i margarin osv. Men barnets njurar klarar inte av hur mycket salt som helst så ta det lugnt med saltet.
• Honung - Kan innehålla sporier av en bakteri som kan orsaka förgiftning hos små barn.
• Spenat, mangold, nässlor, bladselleri samt rödbeta - Innehåller nitrat som kan omvandlas till nitrit. Detta kan försvåra små barns syreupptagningsförmåga.
"Feed them with love!"
Kommentarer
Trackback