Mild Lasagne
Från 12 månader. (mat för hela familjen)
4 portioner.
Du behöver:
1 paket färska lasagneplattor
Tomatsås:
2½ msk olivolja
1 liten rödlök, finhackad
400-500 g körsbärstomater, delade
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 knippe basilika, hackad
Béchamelsås:
3 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk torkad basilika
salt och peppar
Topping:
Mozzarella och parmesanost
Gör så här:
Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök. När de börjar få en gyllenbrun ton tilsätter du körsbärstomater, honung och balsamvinäger. Häll i basilika och ställ åt sidan.
Smält smör i en kastrull och häll i mjöl under omrörning. När smör och mjöl blivit till ett kladdigt klister (efter ca 1 min) häller du ner mjölken under omrörning tills såsen tjocknat.
Krydda med basilika, salta och peppra.
Varva béchamelsås, lasagneplattor och tomatsås tills du fyllt en ugnsfast form.
Toppa med mozzarella och på ena halvan toppar du även med basilika och ev. lite extra salt och peppar.
Ställ in i ugnen 20-25 minuter på 200°.
Servera gärna med grönsallad, oliver och hyvlad zucchini och toppa det med parmesan.
"Feed them with love!"
4 portioner.
Du behöver:
1 paket färska lasagneplattor
Tomatsås:
2½ msk olivolja
1 liten rödlök, finhackad
400-500 g körsbärstomater, delade
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 knippe basilika, hackad
Béchamelsås:
3 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk torkad basilika
salt och peppar
Topping:
Mozzarella och parmesanost
Gör så här:
Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök. När de börjar få en gyllenbrun ton tilsätter du körsbärstomater, honung och balsamvinäger. Häll i basilika och ställ åt sidan.
Smält smör i en kastrull och häll i mjöl under omrörning. När smör och mjöl blivit till ett kladdigt klister (efter ca 1 min) häller du ner mjölken under omrörning tills såsen tjocknat.
Krydda med basilika, salta och peppra.
Varva béchamelsås, lasagneplattor och tomatsås tills du fyllt en ugnsfast form.
Toppa med mozzarella och på ena halvan toppar du även med basilika och ev. lite extra salt och peppar.
Ställ in i ugnen 20-25 minuter på 200°.
Servera gärna med grönsallad, oliver och hyvlad zucchini och toppa det med parmesan.
"Feed them with love!"
Kommentarer
Postat av: Saz
Hittade hit genom familjeliv, kanon med en sida med barnmatsrecept, det är en djungel i början och svårt att variera tycker jag. Har precis börjat laga lite mat själv till min 6 månaders tjej så alla mattips är välkomna. Det som slog mig var att du kanske skulle dela in recepten i kategorier som: från 6 månader, från 8 månader, mellanmål osv :)
Postat av: Felicia *Mat till de minsta*
Kul att du hittat hit!
Kategorier lät inte som en dum idé du, ska kika på det! :)
Trackback