Ugnslax med örtsås

8-12 månader.
4 portioner.

Du behöver:
1 färsk eller tinad laxsida (400-500g)
1 liten citron

Till örtsåsen:
2 dl gräddfil
2 msk  majonnäs
½ msk finhackad dill
2 msk hackad gräslök

Gör så här:
Blanda alla ingredienser  till  såsen och ställ kallt. Sätt ungnen på 200°C.
Smörj en ungfast form med lite margarin. Tvätta och dela citronen. Skär sedan upp den i tunna skivor och dela till halvmånar.
Lägg laxköttet i pannan  med skinnsidan neråt och skär flera små snitt horisontellt i laxköttet och stick ner citronbitarna.
Gratinera i ugnen ca 15 min eller tills fiskköttet känns fast.

Servera med kokt potatis och små kokta broccolibuketter.

"Feed them with love!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0