Ugnslax med örtsås
8-12 månader.
4 portioner.
Du behöver:
1 färsk eller tinad laxsida (400-500g)
1 liten citron
Till örtsåsen:
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
½ msk finhackad dill
2 msk hackad gräslök
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Sätt ungnen på 200°C.
Smörj en ungfast form med lite margarin. Tvätta och dela citronen. Skär sedan upp den i tunna skivor och dela till halvmånar.
Lägg laxköttet i pannan med skinnsidan neråt och skär flera små snitt horisontellt i laxköttet och stick ner citronbitarna.
Gratinera i ugnen ca 15 min eller tills fiskköttet känns fast.
Servera med kokt potatis och små kokta broccolibuketter.
"Feed them with love!"
4 portioner.
Du behöver:
1 färsk eller tinad laxsida (400-500g)
1 liten citron
Till örtsåsen:
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
½ msk finhackad dill
2 msk hackad gräslök
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Sätt ungnen på 200°C.
Smörj en ungfast form med lite margarin. Tvätta och dela citronen. Skär sedan upp den i tunna skivor och dela till halvmånar.
Lägg laxköttet i pannan med skinnsidan neråt och skär flera små snitt horisontellt i laxköttet och stick ner citronbitarna.
Gratinera i ugnen ca 15 min eller tills fiskköttet känns fast.
Servera med kokt potatis och små kokta broccolibuketter.
"Feed them with love!"
Kommentarer
Trackback